Poziv za sudjelovanje u seminaru „Učimo o prošlosti, djelujemo za budućnost“

Institut Olga Lengyel i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću u periodu od 17. do 21. studenog 2023. u Zagrebu organiziraju drugi godišnji seminar „Učimo o prošlosti, djelujemo za budućnost“, na temu Holokausta i ljudskih prava.

Za sudionike su pripremili pet radnih dana punih sadržaja, predavanja, radionica i razmjene korisnih metoda i načina rada, koje će moći primijeniti u radu sa svojim učenicima. Osim toga, ove godine planiraju posjetiti Spomen-područje Jasenovac te Romski memorijal u Uštici.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno. Smještaj i hrana pokriveni su od strane organizatora za čitavog trajanja seminara. Putni troškovi nisu pokriveni. Sudionici bi sami trebali organizirati dolazak i odlazak, i to tako da su u mogućnosti sudjelovati za cijelog trajanja seminara.

Radni jezik seminara je hrvatski, a sva predavanja stranih govornika bit će prevođena.

Svi zainteresirani učitelji pozivaju se da popune prijavni obrazac koji se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/A8H2PVH8EFR959Kn8 do 06. studenog 2023.

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, pišite na email: tbanjeglav@tolinstitute.org

Broj sudionika je ograničen, pa mole da svoje prijave pošaljete što prije. U slučaju velikog broja prijava, obavijest o tome jeste li odabrani za sudjelovanje dobit ćete nekoliko dana nakon roka za prijave.

Više detalja o cijelom programu možete pročitati ovdje.

 

„Ovaj projekt financiralo je Povjerenstvo za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. sredstvima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske“