Održan seminar o osnovama komunikacijskih strategija te izvještavanja prema Europskoj komisiji.

Sudjelovali smo na seminaru o  Osnovama komunikacijskih strategija  te izvještavanja prema Europskoj komisiji. Seminar održao Centar za mirovne studije, uz podršku Romske organizacija mladih Hrvatske. Iako je seminar imao osnovni cilj jačanja kapaciteta romskih organizacija u temama komunikacija, radionice su iskazale kvalitetu vještina sudionika.  Dvodnevni seminar koji je održan u Mariji Bistrici pokazao je koliko mladi imaju potrebu doprinijeti razvoju romske zajednice te kroz rasprave iskazana su brojna pitanja i primjeri koja iskazuju bogato iskustvo  rada sudionika. Na radionicama je sudjelovalo 8 Romkinja i Roma koji su aktivno participirali u svim aktivnostima, osobito u drugom djelu u kojem Aleksa Đokić, pomoćnik ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, prezentirao procese i rad Povjerenstva te kako se prikupljaju podatci i kako se kreira izvještaj o provođenju Nacionalnog plana za uključivanje Rom.

 

Učinkovito komuniciranje dovodi uspješne provedbe projekta

Na radionici su se obradile teme donošenja temeljnih organizacijskih dokumenata, izrade komunikacijske strategije organizacije, alata komuniciranja, učinkovitog prenošenja željenih poruka, specifičnosti komunikacije s marginaliziranim društvenim skupinama, specifičnosti komuniciranja teških tema prema medijima te komuniciranja financijskih sredstava dobivenih na javnim natječajima za rad na misijama i vizijama organizacije.

Svoje bogato iskustvo su prenijeli Cvijeta Senta, voditeljica Centra za mirovne studije, uz podršku Karle Kostadinovski, voditeljice odnosa s javnošću, dok je u drugom djelu koji je sadržavao temu  Komunikacija s i prema marginaliziranim društvenim skupinama, vodila Tea Radović, uz podršku Lucije Mulalić.

 

Seminar je održan u sklopu projekta Novi početak – sektorske inovacije za proaktivno, progresivno i utjecajno civilno društvo za zaštitu i promociju ljudskih prava kojeg provode Kuća ljudskih prava, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava te Centar za mirovne studije, a financiran je iz Fonda za aktivno građanstvo.

Orhan Memedi

 

Tekst je napisan uz financijsku potporu Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027.

 

„Ovaj projekt financiralo je Povjerenstvo za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma, za razdoblje od 2021. do 2027. sredstvima Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske“