Objavljen Javni poziv za dodjelu financijske potpore za prostorno uređenje područja naseljenog Romima

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine je raspisalo Javni poziv za gradnju na područjima naseljenima Romima, a  namijenjen je jedinicama lokalne samouprave i otvoren do 1. rujna 2023. godine.

U cilju unaprjeđenja sustava prostornoga uređenja, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisalo je Javni poziv za dodjelu financijske potpore za prostorno uređenje područja naseljenog Romima.

Svrha je ovog poziva osigurati financijsku potporu za izradu prostornih planova te projektne i druge tehničke dokumentacije za potrebe ishođenja akata za gradnju na područjima naseljenim Romima.

 

Prihvatljive aktivnosti čiji se trošak može financirati kroz ovaj natječaj su izrada prostornih planova, urbanistički planovi uređenja, projektno-tehnička dokumentacija, idejni projekt i glavni  projekt. Također financiranje je moguće dobiti i za parcelacijski elaborat, te drugu tehničku dokumentaciju potrebnu za ishođenje akata za gradnju.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva na ovaj poziv su jedinice lokalne samouprave. 

Prihvatljive aktivnosti su: 

  • izrada prostornih planova : urbanistički planovi uređenja (UPU)
  • projektno-tehnička dokumentacija : idejni projekt,  glavni  projekt, parcelacijski elaborat i druga tehnička dokumentacija za potrebe ishođenja akata za gradnju

Više detalja i cijeli Javni poziv možete pročitati ovdje.

 

D.N